- Om Mig & Min Avel -

 
 Sabina heter jag, född 1984. Förutom mina egna hundar så spenderar jag min största del av dygnet tillsammans med människans bästa vän. Jag jobbar på ett hunddagis (Hunddagis Jägersro) sedan 10 år tillbaka, som ligger bara några meter ifrån där vi bor. 
Jag läste Djurvård/Djursjukvård i gymnasiet (3 år + 1 år inriktning bara häst) efter gymnasiet jobba jag i 5 år som Hästskötare på Polisrytteriet i Malmö.
Har även läst olika kurser efter gymnasiet, bl.a. "Problem hundar" "Hundens fysik" 
År 2014 fick jag mitt kennel namn godkänt & samma år föddes EXxiino's A-Kull.
 
Jag & hundarna bor i utkanten av Malmö. På en charmig gammal statarlänga med härlig gårdsplan & mysig trädgård på baksidan. Vi har naturen utanför husknuten med grusvägar, vackra allér & massor med åkermarker att promenera på. 
 
På min fritid spenderar jag oftast, i princip all min lediga tid tillsammans med mina fyrbenta. Att få spendera tid ute i naturen tillsammans med mina hundar är för mig det absolut bästa jag vet. Även träna lydnad/agility & annat kul i olika perioder.
Ett annat stort intresse i hundvärlden är att få åka på Hundutställning & jag ställer relativt flitigt ut mina Kineser. 
I min ägo finns det 5 hundar, varav 1 bor hos mina föräldrar. Det finns även en liten katt i hushållet. Förra året fick vi säga farväl av våran fina farbror Lexus - 11 årig Amstaff hane, det är med stor saknad i flocken. Världens bästa farbror åt både flocken & valparna i Kenneln. 💜
 
Jag är uppvuxen med en eller två fyrbenta vid min sida, sedan dagen då jag föddes & har i princip aldrig någonsin varit utan hund. Jag är uppvuxen med rasen Dobermann, med föräldrar som tränat både lydnad & Ipo. Även Hundutställning vart en stor del av min "äldre" uppväxt, då vi ställde ut familjens hundar.
 
Så länge jag kan minnas har mitt intresse för både hundar & hästar funnits där .
Min första alldeles egna hund skaffa jag mig efter gymnasiet, hon hette Shantii & vart av rasen Dogo Argentino. Hon vart min bästa vän & tillsammans fick vi uppleva många fina äventyr. 
 
image
 
Min största prioritering är en god mentalitet, att mina hundar ska fungera socialt med människor & andra djur.
Att avla på en sund & trevlig mentalitet är för mig mycket viktigt.
Ett dåligt temperament är en sak som med stor sannolikhet kan nedärvas.
Som hundägare & uppfödare anser jag att det är otroligt viktigt att man lägger ner den tid & träning som behövs för varje enskild individ. Att varje hund får den tid, träning & socialisering som krävs & behövs.
 
Att avla på starka sunda kroppar & bra fysik är av stor prioritering. 
 
Mitt mål är att föda upp trevliga, friska & rastypiska hundar.
 
Alla mina avelsdjur kommer ALLTID med känd hälsostatus.
(Ögonlysta, Patella & Pll-status) 
 
image