- Om Mig & Min Avel -

 
 Sabina Friman heter jag.
Spenderar i princip 24 h om dygnet med "människans bästa vän" jobbar på ett Hunddagis som hundvårdare & hundskötare. 
Läste Djurvård/Djursjukvård i gymnasiet (3 år + 1 år inriktning bara häst) efter gymnasiet jobba jag i 5 år som Hästskötare på Polisrytteriet i Malmö.
Har även läst olika kurser efter gymnasiet, bl.a. "Problem hundar" "Hundens fysik" 
År 2014 fick jag mitt Kennel Namn godkänt & samma år föddes EXxiino's A-Kull.
 
Jag & hundarna bor i utkanten av Malmö. På en charmig gammal statarlänga med härlig gårdsplan & mysig trädgård på baksidan. Vi har naturen utanför husknuten med grusvägar, vackra allér & massor med åkermarker att promenera på. Bara några 100 meter bort ligger även hunddagiset där jag jobbar. (Hunddagis Jägersro)
 
På min fritid spenderar jag oftast, i princip all min lediga tid tillsammans med mina fyrbenta. Att få spendera tid ute i naturen tillsammans med mina hundar är för mig det absolut bästa jag vet. Även träna lydnad/agility & annat kul i olika perioder.
Ett annat stort intresse i hundvärlden är att få åka på Hundutställning & jag ställer relativt flitigt ut mina Kineser. 
I min ägo finns det 5 hundar, varav 1 bor hos mina föräldrar. Det finns även en liten katt i hushållet. Förra året fick vi säga farväl av våran fina farbror Lexus - 11 årig Amstaff hane, det är med stor saknad i flocken. Världens bästa farbror åt både flocken & valparna i Kenneln. 💜
 
Jag är uppvuxen med en eller två fyrbenta vid min sida, sedan dagen då jag föddes & har i princip aldrig någonsin varit utan hund. Jag är uppvuxen med rasen Dobermann, med föräldrar som tränat både lydnad & Ipo. Även Hundutställning vart en stor del av min "äldre" uppväxt, då vi ställde ut familjens hundar.
 
Så länge jag kan minnas har mitt intresse för både hundar & hästar funnits där .
Min första alldeles egna hund skaffa jag mig efter gymnasiet, hon hette Shantii & vart av rasen Dogo Argentino. Hon vart min bästa vän & tillsammans fick vi uppleva många fina äventyr. 
 
image
 
Min största prioritering är en god mentalitet, att mina hundar ska fungera socialt med människor & andra djur.
Att avla på en sund & trevlig mentalitet är för mig mycket viktigt.
Ett dåligt temperament är en sak som med stor sannolikhet kan nedärvas.
Som hundägare & uppfödare anser jag att det är otroligt viktigt att man lägger ner den tid & träning som behövs för varje enskild individ. Att varje hund får den tid, träning & socialisering som krävs & behövs.
 
Att avla på starka sunda kroppar & bra fysik är av stor prioritering. 
 
Mitt mål är att föda upp trevliga, friska & rastypiska hundar.
 
Alla mina avelsdjur kommer ALLTID med känd hälsostatus.
(Ögonlysta, Patella & Pll-status) 
 
image